Διαβεβαιώσεις για τις συντάξεις

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων προέβη ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τουλάχιστον τριών ωρών, με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ελληνική πλευρά εμφανίστηκε να μην αποδέχεται τη λήψη αμιγώς οικονομικού χαρακτήρα μέτρων στο ασφαλιστικό καθώς βρίσκονται σε πληρη εξέλιξη διαδικασίες μελετών με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015. Τέλος του μηνός θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες

για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, ωστόσο η αναδρομική εξέταση των οικονομικών των ασφαλιστικών φορέων, από το 2008, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου του 2015.

Επίσης, εκρεμμεί η εξέταση από την τρόικα των τουλάχιστον 8 σεναρίων της μελέτης εμπειρογνωμόνων για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, η οποία περιλαμβάνει ενοποιήσεις φορέων αλλά και παρεμβάσεις στις προϋποθέσεις για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης.

Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προωθήσει διάταξη στη Βουλή, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν θα υιοθετεί πλήρως την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, την εργοδοτική ανταπεργία (lock out) και τη διαδικασία λήψης απόφασης για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων παρουσίασε την απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να υπάρξει καμία μεταβολή.

Ειδικά για τις ομαδικές απολύσεις επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού προηγούμενως εξετάσει τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Νέα συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα