Διάσκεψη για την απασχόληση στην ΕΕ

Στο Μιλάνο και την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την απασχόληση είναι στραμμένο το ενδιαφέρον. Η τόνωση της εργασίας και της ανάπτυξης, με φόντο τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν, κυρίως, τον ευρωπαϊκό νότο, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Διάσκεψης, που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα. Συμμετέχουν 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η Ιταλία ασκεί, το εξάμηνο αυτό, την εκ περιτροπής Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο επικεφαλής
της κυβέρνησης της Ρώμης είχε αναφερθεί, από τον περασμένο Ιούνιο, στην ανάγκη να διεξαχθεί μια τέτοια συνάντηση, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου και η συνάντηση της Κυριακής στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον Γκίκα Χαρδούβελη και την Κριστίν Λαγκάρντ, με αιχμή του δόρατος-σύμφωνα με πληροφορίες-το θέμα της απεμπλοκής της χώρας απο το μνημόνιο. Τον Υπουργό Οικονομικών, θα συνοδεύουν ο Κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Μουρμούρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα