Διαρρήκτες σε ρόλο... ακροβατών

Διαρρήκτες... “ακροβάτες” που σκαρφάλωναν με ανεμόσκαλα σε διαμερίσματα οικοδομών κατηγορούνται για σωρεία διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 6μελή σπείρα αθίγγανων, η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ήδη συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της
δυτικής Θεσσαλονίκης πέντε μέλη της σπείρας, από τα οποία τέσσερις άνδρες, ηλικίας 19 έως 24 ετών και μία 43χρονη γυναίκα, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους, 31 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από το Μάρτιο του 2012 έως σήμερα, η σπείρα πρόσθεσε στο “ενεργητικό” της τέσσερις διαρρήξεις σε διαμερίσματα, πέντε σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος, όπως επίσης κλοπές χρηματικών ποσών από ανασφάλιστα οχήματα.

Οι δράστες “χτυπούσαν” στις περιοχές της Σταυρούπολης, της Πυλαίας, της Καλαμαριάς και της Τούμπας, αποκομίζοντας λεία που ξεπερνάει τις 33.000 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα των θυμάτων.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, είναι ότι χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια ανεμόσκαλα, με την οποία σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων “στόχων” τους, ενώ, παράλληλα, επέλεγαν γρήγορα και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε ενδεχόμενη καταδίωξη από αστυνομικούς.

Η δικογραφία περιλαμβάνει, εξάλλου, μία περίπτωση γυναίκας, από την οποία οι κατηγορούμενοι άρπαξαν τσάντα, που περιείχε σχεδόν 30.000 ευρώ, ποσό που ήταν οι εισπράξεις εταιρείας στην οποία εργαζόταν η παθούσα.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- διαρρηκτά εργαλεία, πινακίδες κρατικών οχημάτων, φυσίγγια, πλήθος κλοπιμαίων, όπως επίσης και η αυτοσχέδια ανεμόσκαλα, την οποία χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα