Διακοπές στις Σπέτσες

Το νησί της καπετάνισσας Μπουμπουλίνας, οι Σπέτσες, ευνοημένες από τη γεωγραφική θέση τους και το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον, έχουν εξελιχθεί σε έναν κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό για επισκέπτες με υψηλές απαιτήσεις, ιδανικό για ολιγοήμερες ή μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές όλες τις εποχές του έτους.

Από τον Πειραιά τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν θα σας φέρουν στις Σπέτσες σε 2 ώρες, έναντι 140 ευρώ μετ' επιστροφής η οικονομική

θέση ή 176 η business.

Οδικώς φτάνετε μέχρι και την Κόστα απ' όπου περνάτε στο νησί με θαλάσσιο ταξί ή φέρρυ μποτ. Θυμηθείτε όμως ότι τα οχήματα απαγορεύονται στο νησί, οπότε το αυτοκίνητό σας θα παραμείνει στην Κόστα.

Δημοφιλέστατος προορισμός Ελλήνων και ξένων τουριστών, οι Σπέτσες είναι το νησί των αρωμάτων, όπως μαρτυρά και το όνομά του που προέρχεται από τους Ενετούς και σημαίνει «μυροβόλο νησί».

Επισκεφθείτε τα αρχοντικά του Χατζηγιάννη Μέξη, της Μπουμπουλίνας, το Δημαρχείο, την Αναργύρειο - Κοργιαλένειο Σχολή, τη σπηλιά του Μπεκίρη, το λιμάνι και την πλατεία της Ντάπιας, που ήταν παλαιό πυροβολείο του νησιού (κανόνια υπάρχουν μέχρι σήμερα) και χώρος συνάθροισης των αρχόντων και καπεταναίων κατά την Επανάσταση.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Μάμαντος, την Ξυλοκέριζα και τη Μπιθιστάμνα. Κάντε βόλτα με μόνιππο και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αμυγδαλωτά, σπετσιώτικα γλυκά και ψάρι αλά σπετσιώτα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο εορτασμός της ναυμαχίας των Σπετσών «Αρμάτα» με κορύφωση την πυρπόληση και ανατίναξη του ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας.  Το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εορτασμών περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Τον Αύγουστο στην Αναργύρειο - Κοργιαλένειο Σχολή οργανώνονται θεατρικές παραστάσεις. εκθέσεις, ομιλίες κ.λπ. Στο νησί υπάρχουν αίθουσες τέχνης, που το καλοκαίρι φιλοξενούν εκθέσεις έργων τέχνης.

Τις προοπτικές των Σπετσών για το φετινό καλοκαίρι αναλύει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων, κ. Χρήστος Ορλώφ ο οποίος επισημαίνει πως οι επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στο τουρισμό προχωρούν σε εκπτώσεις που φθάνουν και το 40%.

Διαγωνισμός για τους ακροατές του Αθήνα 9.84

5 τυχεροί θα κερδίσουν 2 διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχεία των Σπετσών
3 τυχεροί 2 διανυχτερεύσεις σε studios στον Πόρο
1 τυχερός/η  2 διανυχτερεύσεις σε studio στην Ύδρα
Τρόποι συμμετοχής στον διαγωνισμό

        στο 210-3411610         sms γράφοντας 984 κενό ΔΙΑΚΟΠΕΣ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 54002 (χρέωση 25 λεπτά + ΦΠΑ 23%)         στην επίσημη σελίδα του ΑΘΗΝΑ 984 στο facebook Αθήνα9.84official group



H κλήρωση θα γίνει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκεύης στην εκπομπή « Με δύναμη από την Πειραιώς».
Το ένθετο «Διακοπές 2012...Θα πάμε» που επιμελούνται ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος και η Χριστιάννα Κούσιου , μεταδίδεται καθημερινά

Keywords
Αναζητήσεις
τι φπα εχουν οι σπετσεσ, φπα σπετσεσ
Τυχαία Θέματα