Διαγραφή Μπούκουρα από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής τίθεται ο βουλευτής Κορινθία Στάθης Μπούκουρας όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Η Χρυσή Αυγή, αφού καλεί τον κ. Μπούκουρα να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό όπως έχει δεσμευτεί με το λόγο της τιμής του, όπως υποστηρίζει, αναφέρει ότι «δεν πτοούνται από τον βρώμικο πόλεμο της ανθελληνικής

εξουσίας».

Εν τω μεταξύ, αν και ήταν όλοι παρόντες, ολοκληρώθηκε με μία μόνο ακρόαση, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, αυτή του Δημήτρη Κουκούτση, η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, όπου επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις συνολικά έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο ανεξάρτητος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιτροπή, με ψήφους 7 υπέρ, ένα «παρών», αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων κι ένα «κατά» του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, γνωμοδότησε υπέρ της άρσης ασυλίας του κου Κουκούτση, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος που είναι στη Χρυσή Αυγή, ανέφερε ότι τιμά τη δικαιοσύνη, αλλά πως «υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της που άγεται και φέρεται σύμφωνα με τα αφεντικά τους» και χαρακτήρισε ως μέντορά του τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν στην ΟΝΝΕΔ.

Στις 3μμ εννεαμελές κλιμάκιο της επιτροπής δεοντολογίας πρόκειται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να δώσουν εξηγήσεις οι έξι έγκλειστοι βουλευτές της ΧΑ, που με βάση το εισαγγελικό πόρισμα βαρύνονται με πρόσθετα αδικήματα.

Στο κλιμάκιο δεν θα μετάσχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, «με αυτή τη διαδικασία γελοιοποιείται και απαξιώνεται η λειτουργία της επιτροπής, και θυματοποιούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα