Διαδήλωση στο Μόσταρ

Περίπου 300 άτομα πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση, σήμερα, στο Μόσταρ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα ο νόμος γιατον ενιαίο αριθμό ταυτότητας.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαράγεβο, καθώς και σε άλλεςμεγάλες πόλεις της Βοσνίας.

"Οι διαδηλώσεις στο Μόσταρ είναι

κατ' αρχήν ένας τρόπος έκφρασης απέναντι στη μη ικανοποιητική κατάσταση στην πόλη. Οι αρχές της πόλης λειτουργούνβάσει μιας τεχνικής εντολής. Δεν είχαμε άλλη επιλογή (από το να διαδηλώσουμε) και φυσικά δεν ξεχνούμε το θέμα του νόμου για τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας, που ξεκίνησε αυτή τη 'χιονοστιβάδα'" δήλωσε ο εκπρόσωπος μιας άτυπης ομάδας ακτιβιστών, που διοργάνωσαν τη διαδήλωση.

"Διαδηλώσειςαυτού του είδους θα πρέπει να πραγματοποιούνται συχνότερα ώστε οι ιθύνοντες να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους υπεύθυνα" πρόσθεσε.

Οιομιλητές στη διαδήλωση υπενθύμισαν τον πρόσφατο θάνατο ενός βρέφους τριών μηνών που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να λάβει θεραπεία εξαιτίας της μη επίλυσης του προβλήματος με τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα