Διαδηλώσεις στις Μαλδίβες

Η αστυνομία στις Μαλδίβες συγκρούστηκε την Κυριακή με διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου Νασίντ λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στο αρχιπέλαγος.

    Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σαρίφ, εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, ενώ οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα Μαλέ.

    "Η
διαδήλωση καταστάλθηκε βίαια. Τουλάχιστον 30 υποστηρικτές μας συνελήφθηκαν, μεταξύ τους δύο μέλη του κοινοβουλίου, δύο δημοσιογράφοι και αρκετές γυναίκες".

    Σύμφωνα με τον 'Αχμεντ Σίγιαν, εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος και ροπάλων για να προστατευθούν από τις επιθέσεις των διαδηλωτών. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις γιατί οι διαδηλωτές προκαλούσαν υλικές ζημιές.

    Ο Μοχάμεντ Νασίντ που εξελέγη το 2008 για πενταετή θητεία είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στο αρχιπέλαγος των 1.200 νησιών του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο φημίζεται για τα τουριστικά του θέρετρα.

    Η κυβέρνησή του πρέπει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας, με την αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής και την αύξηση της ανεργίας.

    Το Λαϊκό Κόμμα των Μαλβίδων (DR) του πρώην προέδρου Μαουμούν Αμπντούλ Γκαγιούμ παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα που κατοικείται από 330.000 σουνίτες, φτωχούς στην πλειοψηφία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα