Διαδήλωσαν στην ΕΚΤ για Κοινωνικό Σύμφωνο

Περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη, ζητώντας μεταξύ άλλων τη σύναψη ενός "Κοινωνικού Συμφώνου" επιπλέον του Δημοσιονομικού Συμφώνου και ένα επαρκές σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος του "Κινήματος της Φρανκφούρτης", το οποίο δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από διάφορες

οργανώσεις νέων της Ιταλίας, της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας, διεκδικούν μία θέση στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλόβαθμο επίπεδο.

"Θέλουμε να κάνουμε προτάσεις όσον αφορά την ανεργία των νέων, την δράση της ΕΚΤ, η οποία πρέπει να υπηρετεί όλους τους Ευρωπαίους, το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και την εκλογή του προέδρου της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής", δήλωσε ο 32χρονος Τομάζο, εκπρόσωπος του κινήματος αυτού.

Στη διαδήλωση μετείχε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ιταλίδα Ρομπέρτα Αντζελίλι (του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), η οποία υποστηρίζει το κίνημα αυτό.

"Το πρόβλημα των νέων γενεών είναι η συμμετοχή στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από θεσμούς που είναι απομακρυσμένοι από τους πολίτες και ο κίνδυνος είναι η ανάπτυξη ενός αντι-ευρωπαϊκού αισθήματος", σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος του "Κινήματος της Φρανκφούρτης", το οποίο σχεδιάζει να πολλαπλασιάσει τις διαδηλώσεις του σε διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη, είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό δίκτυο νέων που θα είναι αλληλέγγυο στις διεκδικήσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα