Διαδικτυακά και προεκλογικά

Μια μίνι έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία μέσω των social mediaξεκίνησε από χθες στον Αθήνα 9.84 και ολοκληρώνεται αύριο.

Η έρευνα, την οποία επιμελούνται η Ελευθερία Κουμάντου, η Τζίνα Μοσχολιού, η Αγγελική Πανταλέων και η Λουκία Σανιδά παρουσιάζεται στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με την Νόνη Καραγιάννη.

Δεν υπάρχει πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τα Social Media από τους επικοινωνιολόγους, αφού για τους ίδιους πρόκειται για τα πλέον χρήσιμα εργαλεία

δουλειάς.

Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9.84 απευθύνθηκαν στον κ. Ευτύχη Βαρδουλάκη, ο οποίος έθεσε και τον χρυσό κανόνα χρήσης του Facebook και του Twitter: «Δεν διδάσκεις νέα κόλπα σε γέρικο σκυλί».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε υποψήφιος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. «Αν πρόκειται για έναν υποψήφιο, μεγάλης ηλικίας, με συγκεκριμένο προφίλ, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό με τα social media, δε θα ρίξω το βάρος της εκστρατείας μου εκεί. Μπορεί να του προτείνουμε να δημιουργήσει μία σελίδα, που θα λειτουργεί κυρίως ενημερωτικά, παρά να πάρουμε το ρίσκο της εμπλοκής του στη χρήση ενός μέσου, το οποίο δε γνωρίζει και ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε κάποιο λάθος», επισήμανε και πρόσθεσε ότι, «βασικό ρίσκο, που υπάρχει πάντα, με τα Social Media είναι ότι μπορεί να σε εμπλέξουν σε μία γκάφα, από την οποία θα έχεις μεγαλύτερο κόστος, απ' ότι θα είχες με τη χρήση κάποιου πιο συμβατικού μέσου».

Για την προεκλογική εκστρατεία μέσω των social media, μίλησαν και στελέχη πολιτικών κομμάτων, που σχεδιάζουν την επικοινωνιακή στρατηγική, στο Facebook και το Twitter.

Ο γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός, εντάσσει την ενεργή παρουσία της ΝΔ στα social media στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του κόμματος.
Όπως είπε: «Εδώ και 2 χρόνια έχει αρχίσει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού το κόμματος, στήσαμε καινούρια διαδραστικά εργαλεία, portals, πολλά sites και σιγά σιγά, μπήκαμε και στο χώρο των κοινωνικών δικτύων. Στο διαδίκτυο γίνεται μια μάχη καθημερινή, η ελευθερία που δίνει το διαδίκτυο έτσι, εξιτάρει τη φαντασία όλων για να κάνουν πολύ πολύ ωραία πράγματα, μπορούν να προωθήσουν τις προγραμματικές τους θέσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με έναν λόγο πολύ απτό, ώστε να γίνεται κατανοητός από τις ηλικίες  στις οποίες απευθύνεται το διαδίκτυο».

Ο Ηλίας Χρονόπουλος από την ομάδα που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, εξήγησε ότι στόχος τους είναι να απευθυνθούν στο νεανικό κοινό, αλλά δεν εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους. «Είμαστε μια ομάδα ατόμων που διαχειρίζεται κάποιους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ σε facebook, twitter κλπ, που επικοινωνούμε μεταξύ μας με συντρόφους και συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα και παίρνουμε ενημερώσεις για το τι γίνεται και το πως κινούνται τα πράγματα», είπε και πρόσθεσε ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντά ο ίδιος στα προσωπικά μηνύματα που δέχεται».

Η Έλενα Κουντουρά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέλυσε το πώς το συ
Keywords
Τυχαία Θέματα