Διαδικασίες εξπρές στη Βουλή

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνονται νωρίς το απόγευμα οι ψηφοφορίες για την εκλογή προεδρείων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της βουλής, με απώτερο στόχο να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθούν και να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα, πολλά εξ αυτών ως απόρροια δεσμεύσεων με τους δανειστές.

Τη Δευτέρα από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα θα γίνει στη βουλή η εκλογή προεδρείων στις διαρκείς

επιτροπές (Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου) καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση της Προέδρου, που στην προηγούμενη βουλή κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα αναλάβει η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Εξάλλου, η κ Χριστοδουλοπούλοθ που ως Γ' αντιπρόεδρος της βουλής είχε στην αρμοδιότητα της τα "πόθεν έσχες" μεταβίβασε αυτή την ευθύνη στον Β' αντιπρόεδρο Γιώργο Βαρεμένο με σκοπό να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με τη συγκεκριμένη επιτροπή , που μπορεί να λειτουργήσει και ως οιωνεί εξεταστική επιτροπή. Τα βλέμματα ωστόσο αυτή την
εβδομάδα στρέφονται στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτουμενα, που εισέρχεται με την μορφή του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, μετά και τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και την απειλή ότι αν έρθει σε ένα άρθρο και με εξπρές διαδικασίες θα το καταψηφίσουν.

Εξάλλου είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από το καλοκαίρι όπου μέσα σε μιάμιση μέρα χωρίς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές εισάγονταν και ψηφίζονταν κρίσιμα νομοσχέδια, τα οποία οι βουλευτές δεν προλάβαιναν καν να διαβάσουν. Όπως νακοινώθηκε το ν/σ περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σε 19 άρθρα, θα ξεκινήσει να συζητείται αύριο Τρίτη και πρέπει να χει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Σημειώνεται τέλος ότι το νομοσχέδιο δεν το υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά οι δύο αναπληρωτές υπουργοί Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Χουλιαράκης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα