Δεν «πάει» στο ΤΑΙΠΕΔ το Μέγαρο Μουσικής

Προσωρινή ανάσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία, θα συνεχιστεί κανονικά η τακτική χρηματοδότηση της λειτουργίας του Μεγάρου.

Παράλληλα, διαψεύδεται το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου λόγω χρεών.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής, Τάκης Καραντουλιώτης, μιλώντας στον Αθήνα
9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου, μπορεί με τη χρηματοδότηση να δίνεται μια λύση, αυτή όμως ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ από εκεί και πέρα τα το μέλλον είναι άγνωστο.

«Το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται δύο δάνεια που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να κατασκευαστεί το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Έρχεται αυτή τη στιγμή το Ελληνικό δημόσιο, επειδή το ΜΜΑ πλέον αδυνατεί να πληρώσει αυτά τα δάνεια και πληρώνει μεν, ως εγγυητής τις τράπεζες, αλλά στρέφεται εναντίον του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εμείς έχουμε επιστολή στα χέρια μας, των τότε υπουργών οικονομικών, που δηλώνουν ρητώς, ότι το Ελληνικό δημόσιο είναι εγγυητής γι αυτά τα χρήματα και ότι αυτός είναι ο συνήθης τρόπος χρηματοδότησης, μεγάλων κρατικών έργων. Και τώρα το δημόσιο στρέφεται κατά του Μεγάρου, επειδή κάνει αυτό το οποίο είχε δεσμευτεί να κάνει. Τον τελευταίο χρόνο μας έχει στραγγαλίσει οικονομικά, έχει κόψει την επιχορήγηση, την έχει μπλοκάρει. Πριν από μια εβδομάδα μπλόκαρε και τους λογαριασμούς του ΟΜΜΑ και το αποκορύφωμα ήταν ότι έκανε και κατάσχεση είς χείρας τρίτου. Και φτάσαμε σε αδιέξοδο.. Υπήρξε κι ένα δημοσίευμα, ότι το ΜΜΑ θα περάσει ενδεχομένως για εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Βγήκε λοιπόν εχθές αργά το βράδυ μια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία λέει ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής, προχωράει σε ρύθμιση των οικονομικών του εκκρεμοτήτων προς το Ελληνικό δημόσιο. Εμείς πρώτη φορά ακούμε ότι έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς το Ελληνικό δημόσιο το Μέγαρο... Δεύτερον λέει, ότι συνεχίζεται η τακτική χρηματοδότησης λειτουργίας του Μεγάρου, κάτι που είναι καλό.. Αναφέρει δε, ότι ουδέποτε εξετάστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΟΜΜΑ από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι στο τέλος αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει και στηρίζει το ρόλο και τη συμβολή του ΟΜΜΑ, στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ήδη αυτή τη στιγμή βρέθηκαν κάποια χρήματα για να πάρουμε οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα μας των τελευταίων δυόμισι μηνών και να μπορέσουμε οριακά να βγούμε και το καλοκαίρι και να να πληρώσουμε κάποιους λογαριασμούς, όπως ΔΕΗ, μισθούς κλπ. Από τον Σεπτέμβριο και μετά όμως, τα πράγματα είναι σκοτεινά», επεσήμανε ο κύριος Καραντουλιώτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα