Συνεχείς συνομιλίες για την Συρία

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών των 28 χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Λιθουανία, έχει κληθεί να συμμετάσχει ο αμερικανός Υπουργός, Τζον Κέρι, με θέμα τη Συριακή κρίση, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον. Δεν πείθονται Ρωσία και Κίνα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ κι

ενώ αναγνωριστικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνει η Μόσχα. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να πείσει τους σκεπτικιστές στην αμερικανική Γερουσία να υποστηρίξουν το σχέδιό του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας, έχει προγραμματίσει σήμερα σειρά συναντήσεων με μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ τους και τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν.

Το Παρίσι δεν θα ενδώσει στις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης για την έγκριση από τη Βουλή της ανάληψης ή μη στρατιωτικής δράσης, σύμφωνα με την επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής βουλής.

Συζήτηση για το ζήτημα της Συρίας είχαν σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Συμφωνήσαμε να υπάρξει μια ενημέρωση στη Βουλή και σε όλα τα κόμματα από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών εντός των επόμενων ημερών», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα