«Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι»

Πόλεμος κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών. Την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλά για τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα. "Η Ελλάδα δεν είναι πια ‘ξέφραγο αμπέλι'», επισημαίνει στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια», ζητεί με ανακοίνωσή

του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό 10 μεταναστών που εξακολουθούν να διαφεύγουν.

H κυβερνητική αντίδραση

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Δημοκρατία καλείται να αγνοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κράτους, αλλά και τις προβλέψεις των κοινοτικών οδηγιών, επιτρέποντας ανέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της και ελεύθερη διαβίωση κάθε παράνομου μετανάστη, όπου αυτός επιθυμεί», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του Υπουργού και προσθέτει:

«Φτάνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να δικαιολογεί κακουργηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού κράτους να περιορίζει όποιον έχει εισέλθει παράνομα στο έδαφός του! Τους εξωφρενικούς αυτούς ισχυρισμούς τους παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά είναι ώρα να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο κόμμα τους παραλογισμούς του και να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούμαστε να παραιτηθούμε από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας στη χώρα μας.

Καταλήγοντας, στέλνουμε το μήνυμα μέσα και έξω από την πατρίδα μας:

Στόχος μας είναι κάθε παράνομος μετανάστης, εφόσον τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας, να κρατείται μέχρι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ελλάδα δεν είναι πια “ξέφραγο αμπέλι”».

Άλλες Αντιδράσεις

Το ΚΚΕ καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών, σημειώνοντας πως «για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα έχει βαριές ευθύνες». «Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».


Για «αναμενόμενο ξεσηκωμό» των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος. «Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε» δεδομένου ότι, όπως είπε, 1.650 άνθρωποι «στοιβαγμένοι» στον ίδιο χώρο «είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου».

Και με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα