«Δεν δόθηκε εντολή απελευθέρωσης μεταναστών»

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος έδωσε εντολή να αποσταλεί η διαταγή αναφορικά με την μη κράτηση των μεταναστών. «Δεν υπήρξε παρέμβαση από την συνεργάτιδα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, κα Σπαθανά. Κανένας υπουργός δεν έδωσε εντολή στον στρατηγό να απελευθερώσει όλους τους μετανάστες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο Μega.
Για το υπηρεσιακό σημείωμα που διένειμε ο κ. Πανούσης και αναφέρει ότι στις 3 Μαρτίου, η κα Σπαθανά είχε επικοινωνία με τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων για να προωθηθεί η διαταγή, ο κ. Σακελλαρίδης

ανέφερε ότι αυτή είναι η αναφορά του στρατηγού και όχι του υπουργείου. «Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντως που εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θυμίζοντας την άμεση αντίδραση Σαμαρά και την ανακοίνωση 1,5 σελίδας από το σωματείο συνοριοφυλάκων.

Εν τω μεταξύ, αποστρατεύτηκε σήμερα, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση του εγγράφου για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Δικαιότερη κατανομή» των μεταναστών και προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και καλύτερο μοίρασμα του κόστους για τη φιλοξενία τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, ζητά με δηλώσεις του στους «Financial Times» ο έλληνας επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα