Αντιπαράθεσης συνέχεια

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά το έγγραφο σχετικά με τους μετανάστες, καθώς αναζητείται εκείνος που έδωσε τη σχετική εντολή εφαρμογής του. Χθες σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης είπε, ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για την αποστολή της διαταγής. Σε υπηρεσιακό σημείωμα που διένειμε ο κ. Πανούσης αποκαλύπτεται ότι στις 3 Μαρτίου, η συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου, κα Σπαθανά έδωσε εντολή για να προωθηθεί η διαταγή που προκάλεσε πολιτική θύελλα. Ωστόσο, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει

καμιά διαταγή για να ανοίξουν τα σύνορα. Το πώς συντάχθηκε η διαταγή και προωθήθηκε άμεσα στους συνοριοφύλακες θα αποτελέσει αντικείμενο της ΈΔΕ που διεξάγεται.


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης επισήμανε πως είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί η προβοκάτσια.


Για «πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση» και «κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στην κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας» κατηγορεί την κυβέρνηση το «Ποτάμι».

«Για το αλαλούμ στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα πρέπει να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες και ΜΜΕ» αναφέρει η αρμόδια από το ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Πρέπει να τηρείται η ισορροπία σε ένα κράτος δικαίου» δήλωσε στον Α984 ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι δικαίως αποφυλακίζονται όσοι μετανάστες κρατούνται παράνομα, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί -όπως είπε-και η ασφαλής λειτουργία της πόλης. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει με τίποτα η πόλη να γυρίσει στην κατάσταση που ήταν πριν από 2,5 -3 χρόνια με εξαθλιωμένους ανθρώπους να περιφέρονται στο κέντρο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα