«Δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν η απόφαση»

«Δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», τόνισε το βράδυ της Τετάρτης η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πία Αρε-νκίλντε. Όπως είπε, στη διάρκεια της κρίσης, ο πρόεδρος Μπαρόζο και η Επιτροπή έκαναν τα πάντα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ενότητα της ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας και τη δήλωση του Μπαρόζο κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Καννών σύμφωνα με την οποία πριν

την έναρξη του G20 είχε απευθύνει έκκληση για εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει ελπίδα και ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν το άντεχε η χώρα. Γιατί καθ' οδόν προς ένα δημοψήφισμα μέσα ή έξω από το ευρώ, θα είχαν διαλυθεί οι Τράπεζες, θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις, θα είχε καταστραφεί η ελληνική οικονομία.

Στο δημοψήφισμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο δελτιο ειδήσεων του ANΤ1, σημειώνοντας ότι δεν έχει διαψευστεί ούτε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ούτε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προσθέτοντας ότι περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις για το τί έγινε το 2011 στις Κάννες.

Keywords
Τυχαία Θέματα