Δ. Αθηναίων: RECOIL σε συνεργασία με τα σχολεία

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία προώθησης της ανακύκλωσης των οικιακών χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων για βιώσιμη παραγωγή βιοκαυσίμων, θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές της πόλης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RECOIL.
Στην πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος συμμετέχουν ήδη 38 σχολεία του δήμου Αθηναίων, ενώ προβλέπεται ο αριθμός τους να ξεπεράσει τα 70 σχολεία.

Η
παρουσίαση της εφαρμογής του προγράμματος θα γίνει παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, τη Δευτέρα, 11 Μαΐου στις 13.00, στο Πρώτο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, Αδριανού 114 στην Πλάκα.

Το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις εταιρείες Πράσινο Λάδι και Ελιν Βιοκαύσιμα για την συλλογή του οικιακού τηγανελαίου σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, με σκοπό την ανακύκλωσή του και την παραγωγή βιοντίζελ, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης περιβαλλοντικών πόρων, ενώ αποτελεί πολύ καλή αφορμή για ενασχόληση με ειδικά θέματα σχετιζόμενα με την Τεχνολογία, τη Φυσική και την Χημεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα