Χωρίς μετρό η πρωτεύουσα

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, με 5η μέρα απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό και στάση εργασίας σε ηλεκτρικό και τραμ κατά της ένταξής τους στο

ενιαίο μισθολόγιο. Από την πλευρά της η διοίκηση της εταιρείας των μέσων σταθερής τροχιάς προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Αύριο, τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, μετά από απόφαση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει το πρωί της Δευτέρας η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), Ζητά να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων στο ΜΕΤΡΟ, καθώς, όπως υποστηρίζει, τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα απο το νόμο, δηλαδή δεν προειδοποιούν την επιχείρηση τουλάχιστον 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, αλλά ούτε γνωστοποιούν τα αιτήματά τους τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωναν κατηγορηματικά ότι «ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις. Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα