Χίλαρι: «Δεν ευθύνεται ο λιβυκός λαός»

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην πόλη αυτή.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν έργο "μιας μικρής, εξαγριωμένης ομάδας" και τόνισε ότι δεν πρόκειται να

επηρεαστούν οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τρίπολη.

"Διερωτώμαι, πώς συνέβη κάτι τέτοιο; Πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο σε μια χώρα που βοηθήσαμε να απελευθερωθεί, σε μια πόλη που βοηθήσαμε να σωθεί από την καταστροφή; Το ερώτημα αυτό αντικατοπτρίζει πόσο περίπλοκος είναι ο κόσμος και σε τι σύγχυση βρίσκεται ορισμένες φορές", είπε η Κλίντον.

"Όμως, ακόμη και μέσα στη θλίψη μας, θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση. Ήταν μια επίθεση από μια μικρή και εξαγριωμένη ομάδα, όχι από το λαό ή την κυβέρνηση της Λιβύης", τόνισε.

Η Κλίντον κατέληξε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να υπάρχει μια ελεύθερη και σταθερή Λιβύη και υποσχέθηκε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών δεν θα πέσουν "θύμα" της επίθεσης αυτής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα