Χειμώνιασε...

Το τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις συνθέτουν το χειμωνιάτικο, πλέον, σκηνικό του καιρού.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες  η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του  οδικού δικτύου  της ορεινής Κορινθίας. Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα.

Για σήμερα πάντως, η ΕΜΥ προβλέπει βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές

της χώρας και μόνον στ' ανατολικά και νότια νησιωτικά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, που βαθμιαία όμως θα εξασθενίσουν. Ακόμη, προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:
Μακεδονία-Θράκη: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνα στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και στην Κεντρική Μακεδονία 7-8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 8 έως 2 βαθμούς Κελσίου με πιθανότητα κατά τόπους για ολικό παγετό. Στα υπόλοιπα, από μείον 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικότερα τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, αίθριος καιρός και από το βράδυ συννεφιά. Στα υπόλοιπα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί. Άνεμοι, βόρειοι, ΒΔ 5-6, στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί, στα ανατολικότερα και νότια τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι, βόρειοι, ΒΔ 5-6 και στα ανατολικά το πρωί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι, δυτικοί, ΝΔ 5-6 και γρήγορα ΒΔ 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι, δυτικοί, ΝΔ 5-6 και γρήγορα από τα βόρεια ΒΔ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι, ΒΔ 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι βόρειοι, ΒΔ 7 με 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, γρήγορα όμως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο κ
Keywords
Τυχαία Θέματα