Χάινς: «Ξέρουμε να κερδίζουμε»

Μπορεί ο ΒασίληςΣπανούλης να αναδείχθηκε MVP του Final 4,πετυχαίνοντας 22 πόντους με 5 τρίπονταστο Β' ημίχρονο του τελικού με τηΡεάλ Μαδρίτης, οδηγώντας τον Ολυμπιακόμέχρι το δεύτερο σερί τρόπαιο Ευρωλίγκας,ωστόσο ο παίχτης που κράτησε στο ματςτους "ερυθρόλευκους" στο πρώτομέρος, όταν οι Μαδριλένοι βρέθηκαν στο+17 ήταν αναμφίβολα ο Κάιλ Χάινς.

Ο Αμερικανός σέντερ,μαζί με τον συμπατριώτη του Έισι Λο,αποτέλεσαν το τέλειο αντίβαρο στηναφιονισμένη "βασίλισσα", επιτρέπονταςστον Ολυμπιακό

να μείνει κοντά στο σκορκαι να πραγματοποιήσει τη μεγάλη τουαντεπίθεση για τη νίκη στην επανάληψη.Με 12 πόντους (4/4 δίποντα, 4/5 βολές), 5ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 μπλοκ (το ένα εκτων οποίων ήταν πολύ σημαντικό, καθώςαπέτρεψε σίγουρο καλάθι στον αιφνιδιασμό),ο Χάινς έδειξε και πάλι γιατί θεωρείταισταθερή αξία στα δύο χρόνια που αγωνίζεταιστην ομάδα του Πειραιά.

Μετά την απονομή καιτα επινίκια, ο κορυφαίος φετινόςριμπάουντερ και ακρογωνιαίος λίθος τωντρις πρωταθλητών Ευρώπης είχε τον χρόνονα μιλήσει στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον ΓιώργοΚυριακίδη για τα συναισθήματα, τηναμφισβήτηση και τη δικαίωση που βίωσεφέτος.

"Όλα είναι εκπληκτικά:η ομάδα, το επιτελείο, τα συναισθήματα.Η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα κατάτη διάρκεια της χρονιάς, αλλά δενσταμάτησε στιγμή να παλεύει και γι'αυτόκατάφερε να παραμείνει στην κορυφή",ήταν οι πρώτες κουβέντες του Αμερικανούσέντερ.

Ήταν ένα παιχνίδι πουεπεφύλασσε αρκετές συγκινήσεις, δεδομένουότι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να επανέλθειαπό μια εις βάρος του διαφορά 17 πόντων.Τι ακριβώς συνέβη;

"Κάναμε μια πραγματικάπολύ άσχημη πρώτη περίοδο. Όμως, ξέραμεότι εάν το ξεπερνούσαμε όπως και τα λάθηπου κάναμε, θα είχαμε την ευκαιρία νακερδίσουμε. Σίγουρα δεν έχουμε κάθεφορά ένα σχέδιο στο μυαλό μας και δενλέμε: "Ας χάσουμε πρώτα την επαφή μαςμε το σκορ και μετά ας αρχίσουμε ναπαίζουμε" (γέλια) ! Σίγουρα δενλειτουργούμε έτσι. Δεν νομίζω πως ήτανζήτημα συγκέντρωσης. Μάλλον δεν βγήκαμεαπό τα αποδυτήρια με τη σωστή νοοτροπία.Η εμπειρία μας, όμως, μας έχει βοηθήσεινα βγούμε από δύσκολες καταστάσεις.Ξέρουμε ότι το σημαντικό στο μπάσκετδεν είναι το πώς αρχίζεις έναν αγώνα,αλλά το πώς τον τελειώνεις. Συνεχίσαμενα παλεύουμε και ξέραμε ότι θα είχαμετις ευκαιρίες να κερδίσουμε. Τέλος καλό,όλα καλά, από τη στιγμή που μπορέσαμενα γυρίσουμε το ματς και να μετράμεπλέον δύο τίτλους."

Ο Ολυμπιακός μετράπλέον δύο σερί κατακτήσεις. Πώς τοβιώνετε;

"Είναι φανταστικό!Πολλές ομάδες και πολλοί παίχτες δενείχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν ούτεέναν τίτλο κι εμείς καταφέραμε να πάρουμεδύο στη σειρά. Έχουμε παίχτες στην ομάδαπου μπορεί να θεωρούνται νέοι, άπειροιή να μην είναι μεγάλα ονόματα, ενώ δενδιαθέτουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ καισταρ. Ξέρουμε, όμως, τον τρόπο να κερδίζουμεκάθε φορά που μπαίνουμε στο παρκέ."

Βιώνοντας πλέον τηναπόλυτη επιτυχία, μπορείς να πεις ότιη πορεία της ομάδας αυτή τη διετία ήταναναμενόμενη για σένα;

"Εννοείται. Αυτόςήταν, άλλωστε, και ο λόγος που ήρθα στονΟλυμπιακό. Όταν έλαβα κλήση από τονμάνατζέρ μου, που με πληροφόρησε για τοενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ήμουν πολύενθουσιασμένος γιατί ήξερα το μέγεθοςτης ομάδας όπου ερχόμουν στην Ευρωλίγκα.Ήθελα να συνεχίσω τη μεγάλη παράδοσηπου είχε όλα αυτά τα χρόνια."

Πώς όμως ο Ολυμπιακόςκατάφερε να αποκτήσει νοοτροπία νικητή,μετά από 15 χρόνια αποτυχιών;

"Αυτό είναι δουλειάτων συμπαικτών μου και όσων βρίσκονταιστα αποδυτήρια. Είναι παίχτες πεινασμένοι,έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά. Όλοιμάχονται και κάνουν τα πάντα για νακερδίσουν. Δεν έχουμε στην ομάδα εγωιστέςή άτομα που εστιάζουν στο πόσους πόντουςθα πετύχουν και τα στατιστικά τους, αλλάστο πώς θα κερδίζει η ομάδα."

Πιστεύεις ότι άξιζεςεσύ τον τίτλο του MVP του Φάιναλ Φορ αντίτου Σπανούλη;

"Δεν έχει σημασία.Μου είναι αδιάφορο, από τη στιγμή πουείμαστε περήφανοι ο ένας για τον άλλον.Έπρεπε να περάσει από αρκετές αντιξοότητεςμέχρι να φτάσει στην κορυφή. Είναι οκαλύτερος παίχτης στην Ευρώπη και τουαξίζει ο τίτλος."

Τι επιφυλάσσει το μέλλονστον Ολυμπιακό;

"Θα δούμε. Προς τοπαρόν, θέλουμε να πανηγυρίσουμε, νααπολαύσουμε τον τίτλο και την όληατμόσφαιρα."

Το δικό σου μέλλον είναισυνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό;

"Μέχρι τώρα, απολαμβάνωπολύ που βρίσκομαι εδώ, να κερδίζωτίτλους, να είμαι με τους συμπαίχτεςμου. Θέλω να χαρώ την κατάκτηση αυτούτου τροπαίου και να ασχοληθώ αργότεραμε τα υπόλοιπα ζητήματα."

Έχεις κάνει ήδη κάποιασυζήτηση με τη διοίκηση;

"Όχι. Όταν η σεζόντελειώσει και έρθει η κατάλληλη στιγμή,θα έχω συνάντηση με τους προέδρους γιανα κουβεντιάσουμε το τι θα γίνει."

Αυτή τη στιγμή, οΟλυμπιακός βρίσκεται σε παρόμοιακατάσταση με πέρσι. Έχασε το Κύπελλο,πήρε την Ευρωλίγκα και σε λίγο καιρό-πιθανότατα- θα αντιμετωπίσει μεπλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό στησειρά των τελικών. Τι ακολουθεί από εδώκαι πέρα;

"Έχουμε κάποιες μέρεςμετά το Φάιναλ Φορ ώστε να χαρούμε τηστιγμή. Μετά θα πρέπει να επιστρέψουμεστη δουλειά για να πετύχουμε και τονδεύτερο στόχο μας: την υπεράσπιση τουελληνικού τίτλου μας. Θα είναι αναμφίβολαμια δύσκολη σειρά αγώνων απέναντι στονΠαναθηναϊκό, ο οποίος μας είχε κερδίσειστον τελικό του Κυπέλλου."

Ποιο από τα δύο ευρωπαϊκάτρόπαια είναι πιο "γλυκό" για σένα;

"Είναι και τα δύο μιααπίστευτη εμπειρία. Το πρώτο ήταν το... πρώτο για εμάς, αλλά το δεύτερο μάλλονείναι λίγο πιο "γλυκό" γιατί είχαμεπολλές αντιξοότητες. Η χρονιά στηνΕυρωλίγκα ήταν μεγάλη, όλοι μας οιαντίπαλοι έβαζαν τα δυνατά τους για ναμας νικήσουν και δεν υπήρχε περίπτωσηνα έρθουν προ εκπλήξεως όταν μαςαντιμετώπιζαν, όπως πέρσι. Παρόλο πουήμασταν οι πρωταθλητές, θεωρούμαστανακόμα ως αουτσάιντερ. Όμως, προσπαθήσαμεπολύ για να τους διαψεύσουμε και για ναφτάσουμε και πάλι μέχρι εδώ."

Keywords
Τυχαία Θέματα