Χ.Α.: Από στιγμή σε στιγμή οι μεταγωγές

Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, αλλά και η οδός Ευελπίδων μπροστά από τα δικαστήρια, καθώς από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η μεταγωγή των 19 συλληφθέντων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην Ευελπίδων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την απαγγελία του κατηγορητηρίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ εκκρεμεί η σύλληψη του βουλευτή

Επικρατείας της Χ.Α. Χρήστου Παππά. Αποκλεισμένος ο 1ος όροφος της Βουλής, όπου η Αντιτρομοκρατική ερευνά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για βαλλιστικό έλεγχο, μεταφέρθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Για τα συγκεκριμένα όπλα δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες άδειες. Βρέθηκαν επίσης πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικού και πυροβόλου όπλου, υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, USB και 43.100 ευρώ.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης συνελήφθη το πρωί όπως και 18 ακόμα άτομα. Πρόκειται για τους βουλευτές Νίκο Μίχο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο, τον πρόεδρο της τοπικής της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και άλλα 11 στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η σύλληψη ενός ακόμα βουλευτή- του Χρήστου Παππά ο οποίος φέρεται να έχει ήδη έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αντιτρομοκρατική που έχει το φάκελλο της υπόθεσης.

Επίσης συνελήφθησαν οι δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία, με τις κατηγορίες της ανοχής και των παραλήψεων. Πρόκειται για ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ και μια ανθυπαστυνόμο, η οποία υπηρετεί στον Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, παρουσιάστηκε από μόνη της στην υπηρεσία τηςστην Ασφάλεια Πειραιά, η ανθυπαστυνόμος το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 32 ονόματα που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να συλληφθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και συνελήφθη .

Με την ανθυπαστυνόμο, οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος , οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α.

Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Παππάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιασθεί στην αντιτρομοκρατική ενώ αναζητούνται και άλλα 12 άτομα.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου- να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα», Ως υπαρχηγός φέρεται ο βουλευτής Χρήστος Παππάς. Στους συλληφθέντες αποδίδονται επίσης κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιασμοί και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα