Ο Π. Καψής για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι, ο νέος οργανισμός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι ανεξάρτητος από κυβερνητικές και κομματικές επιρροές και να στηθεί πάνω σε υγιείς οικονομικές βάσεις, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, στο περιθώριο των εργασιών του 2ου ετήσιου συνεδρίου του ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής, ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου
για το ποια θα είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ της παλιάς ΕΡΤ και του νέου οργανισμού, σημείωσε: «Ο νέος οργανισμός δεν έχει ακόμα συσταθεί, έχει περάσει όμως ο νόμος, θα είναι ένας οργανισμός, που φιλοδοξία μας είναι να είναι, ανεξάρτητος από επιρροές. Κυβερνητικές, κομματικές. Και αυτό είναι μεγάλη αλλαγή. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα μέσο ενημέρωσης, το οποίο να υφίσταται παρεμβάσεις από οποιονδήποτε. Ταυτόχρονα, πρέπει να στηθεί πάνω σε υγιείς οικονομικά βάσεις, γιατί ξέρουμε όλοι ότι η προηγούμενη ΕΡΤ ήταν βεβαρυμμένη με πολλές αμαρτίες».

Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε η νέα δημόσια τηλεόραση να εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα, ο κ. Καψής είπε: «Ελπίζω μέσα στην επομένη εβδομάδα να βγει το καινούργιο ΔΣ. Θα χρειαστεί να κάνει μια σειρά από ενέργειες, να προκηρύξει προσλήψεις. Ο στόχος ήταν μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχω μια μικρή αμφιβολία γιατί είχαμε αυτή την καθυστέρηση με το εποπτικό συμβούλιο, που μπορεί να μας πάει λίγο πίσω. Αλλά αυτό είναι σε γενικές γραμμές το χρονοδιάγραμμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα