Μπροστά φωτιά και πίσω...κενά

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από τη Βαλένθια στο Μεστάγια, πληρώνοντας δύο παιδαριώδη λάθη της άμυνάς του στο πρώτο ημίχρονο.

Καλή η επιθετική εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας, στο τελευταίο τους φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δοκάρι είχαν οι ισπανοί στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με ισοφάριση τις «νυχτερίδες».

Το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν προβληματική. Το γεγονός αυτό που αποδεικνύεται από τον τρόπο που δέχθηκε τα δύο γκολ στην αρχη (5' Μπανέγα) και στο τέλος (41' Πόστιγκα) του 45λεπτου, αλλά και με το δικαίωμα που έδωσε στους παίκτες της Βαλένθια να πατήσουν πολλές φορές στην περιοχή του στα πρώτα 20 λεπτά.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει ότι τον αδικεί το μηδέν στην επίθεση, καθώς έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Ντιέγκο Αλβες. Στο 6' με κεφαλιά του Μήτρογλου, στο 19' με τον Κάμπελ και στο 39' με τον Τσόρι.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό λόγω των 14 αλλαγών που έκαναν οι δύο ομάδες (10 η Βαλένθια και 4 ο Ολυμπιακός). Η Βαλένθια είχε την υπεροχή, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν να βρουν τον Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 60' ο Μίτσελ έβαλε στο παιχνίδι τους Σαβιόλα (αντί του Μήτρογλου) και Μασάντο (αντί του Μανιάτη) και δύο λεπτά αργότερα η ισπανική ομάδα άγγιξε το 3-0, όταν ο Ζόνας προς ανακούφιση όλων "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Απείλησαν με τον Φετφατζίδη, μείωσαν με τον Φουστέρ στο 85' και για λίγα εκατοστά δεν μέτρησε στο 89' το γκολ που πέτυχε ο Ολαϊτάν. Πάντως, ο Μίτσελ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος καθώς είδε ότι υπάρχουν κι άλλες αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο του.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46' Μέγερι), Μανιάτης (60' Μασάντο), Παπάζογλου (75' Σαλίνο), Φέισα (66' Σάμαρης), Μήτρογλου (60' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας (46' Μανωλάς), Κάμπελ (46' Φουστέρ), Ντομίνγκες (46' Ολαϊτάν), Βάις (66' Φετφατζίδης).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Πόστιγκα, Μπανέγα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Βιέρα, Ρικάρντο Κόστα, Μίτσελ, Φέδε.

Keywords
Τυχαία Θέματα