Μπολτ: «Είμαι... καθαρός απο ουσίες»

Η επιστροφή του Γιουσέιν Μπολτ στο Λονδίνο ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνοδεύτηκε από μια συνέντευξη Τύπου με τον αθλητή να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με το ντόπινγκ.

Μετά τα σκάνδαλα ντόπινγκ και τα θετικά δείγματα των συναθλητών του, Ασάφα Πάουελ, Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν και Σερόν Σίμπσον, το βλέμμα όλων στράφηκε στον Μπολτ.

Ο Τζαμαϊκανός που θα συμμετάσχει στο Diamond League

του Λονδίνο στο Ολυμπιακό Στάδιο κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, αν ο κόσμος μπορεί να του έχει πλέον εμπιστοσύνη.

«Ήλπιζα πως αυτή η ερώτηση θα ερχόταν αργότερα. Πόσα χρόνια ακολουθείτε την πορεία μου; Από το 2008; Αν με ακολουθούσατε από το 2002, θα γνωρίζατε πως κάνω φαινομενικά πράγματα από τότε που ήμουν 15 χρονών.

Ήμουν ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους. Έκανα παγκόσμιο ρεκόρ στα 17 μου. Έχω καταρρίψει ρεκόρ σε κάθε αγώνισμα που έχω λάβει μέρος. Έχω δείξει ποιος είμαι από τα 15 μου.

Τώρα ζω το όνειρο μου. Υπάρχω για να δίνω κίνητρο στους ανθρώπους για να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Μου δόθηκε αυτό το χάρισμα και αυτό κάνω.

Ξέρω πως είμαι καθαρός, οπότε θα συνεχίζω να αγωνίζομαι και να χρησιμοποιώ το ταλέντο μου. Και αυτό θα κάνω».

Ο κάτοχος έξι χρυσών μεταλλίων είπε πως οι μοναδικές ουσίες που έχει πάρει είναι βιταμίνες. «Κάθε αθλητής παίρνει βιταμίνες. Αλλά δεν παίρνω συμπληρώματα.

Είμαι καθαρός. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν είσαι αθλητής, αλλά δεν ανησυχώ γιατί έχω μια σπουδαία ομάδα γύρω μου. Προσέχω και εγώ από μόνος μου. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου, να ελέγχουν ό,τι παίρνεις, να μην είναι στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες».

«Δεν θα με πιάσει άγχος για το ντόπινγκ. Γνωρίζω ότι είμαι καθαρός και θέλω να βελτιώσω το άθλημα μου», είπε και πρόσθεσε πως έστειλε ένα sms στον Πάουελ, ζητώντας του να μείνει δυνατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα