Μπαρουέν: «Δε θέλουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

«Γνωρίζουμε πού κατευθυνόμαστε, γνωρίζουμε ότι δεν θέλουμε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν τονίζοντας ότι πρόκειται για «μία σοβαρή κρίση που αποτελεί απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Τετάρτης μία συνολική λύση για τη διευθέτηση

της κρίσης χρέους την οποία αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

«Είμαι πεπεισμένος», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον βαθμό της προόδου που σημείωσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης, απάντησε: «Κατά τα δύο τρίτα». «Εάν πούμε ότι υπήρξε πρόοδος κατά τα δύο τρίτα, θα είμαστε εντός πραγματικότητας», είπε.

«Είχαμε συμφωνία για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προηγούμενου προγράμματος για την Ελλάδα...Συμφωνήσαμε για το επίπεδο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για την αντιμετώπιση του σοκ», συνέχισε προσθέτοντας ότι «μένουν ακόμη τεχνικού χαρακτήρα συνομιλίες για αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ταμείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα