Μπαράζ επαφών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, την πρωθυπουργό της Λετονίας και τον Βρετανό πρωθυπουργό θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, πριν από τη σύνοδο κορυφής. Κατα τη διάρκεια των συναντήσεων με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.Με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο ο πρωθυπουργός θα συζητήσει την κρίση στις σχέσεις με την Ρωσία και αναμένεται να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και η Ρωσία για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Ποροσένκο να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Να δοθεί χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση και να μην υπάρξει τιμωρητική διάθεση από τους ευρωπαίους εταίρους, αναμένεται να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία θα παραστεί η Άγκελα Μέρκελ.

Επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση από την κυβέρνηση για όσα έγιναν στο Eurogroup ζητά το ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα δεν είναι ένα παιχνίδι επικοινωνιακών εντυπώσεων, αλλά η ασφαλής πορεία της χώρας αναφέρει.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ποροσένκο

Ακυρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα