Μπαράζ αποκαλύψεων

Οδηγίες έδωσε η Χρυσή Αυγή στα μέλη της που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με το Βήμα μετά τα γεγονότα της Αμφιάλης υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης έκαναν φροντιστήρια στα μέλη των ταγμάτων εφόδου για να χειριστούν τη σύλληψη Ρουπακιά και να κουκουλωθεί το περιστατικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δικαστικές πηγές και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αυτό θα αποκαλύψει ένας έβδομος και

ίσως σημαντικότερος υπό προστασία μάρτυρας και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ανοίξει το δρόμο για διώξεις σε τουλάχιστον 5-7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής με βασικό κριτήριο ότι πολλοί συμμετείχαν σε μεθόδευση συγκάλυψης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμπληρωματική απολογία σήμερα, του προφυλακισμένου Γιάννη Άγγου που ήταν παρών στην καφετέρια της Αμφιάλης πριν από τη δολοφονία Φύσσα και φέρεται να ειδοποίησε τα τάγματα εφόδου.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκύπτουν για βαριά εγκληματική δράση. Όλοι τους, σύμφωνα με νέες μαρτυρίες , ανήκουν στο σκληρό ναζιστικό πυρήνα της οργάνωσης, που είχε ως τελικό στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας με τανκς στη Βουλή.

Την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει εφέτης ειδικός ανακριτής. Άρση ασυλίας έχει ζητηθεί για τους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, αλλά και τον υπόδικο, Ηλία Παναγιώταρο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο Παναγιώτης Μανάβης, τον οποίο ονομάτισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας ως «ψευδομάρτυρα» υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κορινθίας είχε βάλει «χέρι» στο ταμείο της οργάνωσης. «Παίρναμε τις εισφορές των 20 ευρώ και τις τρώγαμε με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Εν τω μεταξύ, ακόμα και στην πολύκροτη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, φέρεται να εμπλέκεται στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μάλιστα ο κατονομαζόμενος ως «Ο εκπαιδευτής» από τον προστατευόμενο μάρτυρα Γ. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τον Μάρτιο του 2007 ο εν λόγω είχε ενεργή εμπλοκή στην δολοφονία Φιλόπουλου, καθώς εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναβολή για τις 12 Νοεμβρίου πήρε η δίκη στο Μεσολόγγι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση και ακόμα 10 ατόμων που κατηγορούνται για την καταστροφή των πάγκων Αφρικανών μικροπωλητών, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αθώος κρίθηκε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, Νίκος Τσουμαρέλης, που κατηγορούταν για παράβαση του νόμου περί όπλων και ο οποίος είχε συλληφθεί το πρωί της Παρασκευής έξω από γραφεία της Χ.Α. να μεταφέρει κοντάρια με σημαίες από τα γραφεία της οργάνωσης.

Δηλώσεις για ποικίλα σχόλια από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την οπλοκατοχή.
«Όταν επιστρέφω σπίτι μου, χαϊδεύω τα όπλα μου» και προσθέτει πως όταν αγόρασε το αποκαλούμενο όπλο των καουμπόηδων Winchester, έδιωξε τη γυναίκα του απο το κρεβάτι για να κοιμηθεί μαζί του.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 50 αστυνομικοί αναμένεται να προστεθούν στο φάκελο «Χρυσή Αυγή», με βάση το πόρισμα που - σύμφωνα με πληροφορίες - ετοιμάζεται να παραδώσει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Έως τώρα έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον 30 αστυνομικά τμήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ελπίδα να ψηφιστεί ομόφωνα από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου η ρύθμιση για την διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής εξέφρασε μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα