Περίπου 300 μαθητές δεν μπορούν να πάνε σχολείο!

Tweet

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκρηκτικό το πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους

Αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης Κιλκίς, μπροστά από το Γυμνάσιο - Λύκειο Δρυμού, πραγματοποιούσαν χτες ανά διαστήματα γονείς των μαθητές απαιτώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα μεταφοράς που όπως φαίνεται

παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι μαθητές που ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και σε κατάληψη, δηλώνουν αποφασισμένοι, μαζί με τους γονείς τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, χτες ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Θ. Παπάς, γνωστοποίησε ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών πραγματοποιούνται σε ποσοστό μόλις 32% ενώ στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται το 63% των δρομολογίων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αναφέρθηκε ότι από τους περίπου 6.000 μαθητές που θα έπρεπε να μεταφέρονται με τα λεωφορεία στα σχολεία, οι 4.000 αναγκάζονται να βρουν άλλο τρόπο για τη μεταφορά τους και περίπου 300 δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και δεν πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από κανένα μέσο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στους δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Οι λεωφορειούχοι αρνούνται να εκτελέσουν τα δρομολόγια, λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 26 ευρώ το δρομολόγιο. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΚΜ, κάλεσαν το αρμόδιο υπουργείο να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

rizospastis.gr

Tags: μαθητέςμεταφορά μαθητών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα