Η έρευνα «δένει» βουλευτές της Χ.Α.

Την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή δένει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνδέοντας στις εγκληματικές δραστηριότητες ονόματα βουλευτών της οργάνωσης. Σύμφωνα με το «Βήμα» από έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ότι το τηλέφωνο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, φέρεται να έχει

επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό, χωρίς πάντως να είναι ξεκάθαρο το πότε έγιναν οι κλήσεις. Yπό άκρα μυστικότητα κατέθεσαν χθες δύο πρόσωπα - κλειδιά, που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Φως στις εκτεταμένες έρευνες φέρεται να δίνει και ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ. Το περιβόητο βαλιτσάκι των μυστικών υπηρεσιών είχε ενεργοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο και φαίνεται πως τα ευρήματά του ταυτίζονται με τις έως τώρα μαρτυρίες.

Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ερευνά τις διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή, έχει μπει υψηλόβαθμος αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος. Νίκαιας. Σύμφωνα με το Έθνος, φέρεται να παρείχε προστασία και πληροφορίες σε υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία για περισσότερα από 900 κρούσματα ρατσιστικής βίας που έχουν εκδηλωθεί κατά Πακιστανών οικονομικών μεταναστών τα τελευταία τρία χρόνια, εκ των οποίων κάποιες εντός αστυνομικών τμημάτων, θα δώσει σήμερα στη Δικαιοσύνη ο επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ.

Στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να διεισδύσει στα σχολεία για να προπαγανδίσει την ιδεολογία της, να εκφοβίσει μετανάστες μαθητές αλλά και όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς εκδηλώνουν αντιφασιστική δράση, φέρνει στο φως σήμερα το ΕΘΝΟΣ. Καθηγητές από πολλές περιοχές της Αττικής δηλώνουν ότι στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής και γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών.


Την ίδια ώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, η απολογία του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ήμουν σε αυτοάμυνα» ισχυρίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, στην απολογία του που ήρθε στο φως την ώρα που ο ίδιος κρατείται απομονωμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο 45χρονος ανέφερε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, ενώ αποκάλυψε ότι ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ήταν ο πρώτος τον οποίο κάλεσε μετά το φονικό για να του βρει δικηγόρο και η απάντηση που πήρε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο: «κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς...».
Αποκάλυψε ακόμη ότι λίγη ώρα πριν δολοφονήσει τον Φύσσα προσπάθησε να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο με τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας και τα ονόματά τους. Ο ένας εξ αυτών είναι απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων.

Νέα ερωτήματα, εν τω μεταξύ, προκύπτουν μετά τις μαρτυρίες δύο γυναικών, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει ότι στο ραντεβού θανάτου στην Αμφιάλη ο Ρουπακιάς συνοδευόταν μέσα στο αυτοκίνητό του από άτομο με ξυρισμένο κεφάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα