Αύριο το πρώτο ραντεβού με την τρόικα

«Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του Γκίκα Χαρδούβελη με υπουργούς, με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή πρώτη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον κ. Χαρδούβελη, ενώ το ραντεβού με τους δανειστές έχει οριστεί για τις 11:30 αύριο το πρωί. Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι ο προϋπολογισμός,

με το προσχέδιο να οδεύει προς τη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.


Αύριο εξάλλου, αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για την Τετάρτη έχουν οριστεί ραντεβού με τους κ.κ. Δένδια και Μητσοτάκη. Την Πέμπτη το απόγευμα με τον κ. Βρούτση και την Παρασκευή με τον κ. Μανιάτη.

Εν τω μεταξύ, ρύθμιση με διετή διάρκεια και η οποία, εκτός από επιμήκυνση στη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου αλλά και περίοδο χάριτος, θα προβλέπει και διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων προωθεί η κυβέρνηση και θα αφορά 100 χιλιάδες μικρές και 10 χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τρόικα δεν έχει διατυπώσει κάθετη αντίρρηση ως προς το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο συζητούνται τα επιμέρους θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα