Αύριο η συνάντηση με κοινωνικούς φορείς

Την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Ωστόσο, ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφωνούν στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, με στόχο οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι δεσμευτικές για την κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Μετά τον ΣΕΒ και η εργοδοτική πλευρά του τουριστικού κλάδου, ζήτησε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ενώ κατηγορείται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι επιχειρεί να τορπιλίσει την κλαδική σύμβαση εργασίας διεκδικώντας, μείωση μισθών κατά 15% και αλλοίωση των εργασιακών σχέσεων (υπερωρίες, επιδόματα, χρόνος παρουσίας κτλ).

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων για την κλαδική σύμβαση στο εμπόριο που καλύπτει περίπου επτακόσιους χιλιάδες εργαζόμενους. Οι εργοδότες πρότειναν μείωση του βασικού μισθού 11%, ώστε από 918 ευρώ μεικτά, που ισχύσει σήμερα, να περιοριστεί στα 815 ευρώ (μεικτά).

Αγκάθι, πάντως, παραμένει για εργοδότες και εργαζόμενους η πρόβλεψη του Εργασιακού νόμου, σχετικά με την μη επέκταση της κλαδικής σύμβασης και στις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη εργοδοτικού συνδικαλιστικού φορέα. 
Keywords
Τυχαία Θέματα