Άστατος καιρός

Οι χιονοπτώσεις στα βόρεια, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, αρχικά στο Αιγαίο, οι βοριάδες τοπικά έως και 8 μποφόρ, αλλά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, βαθμιαία ο καιρός από τα βόρεια θα βελτιωθεί.

Αναλυτική

πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις μεσημβρινές κυρίως ώρες πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς, τοπικά, να είναι ισχυρά αλλά, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο σα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4. Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο μεγάλη Τετάρτη 11-04-2012
Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθεν
Keywords
Τυχαία Θέματα