Άρση ασυλίας του Ηλ.Κασιδιάρη

Με 219 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά και ένα παρών η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης της συνομιλίας που είχε με τον πρώην ΓΓ Τάκη Μπαλτάκο.

Κατά της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ψήφισαν οι βουλευτές της Χ.Α και των ΑΝΕΛ.

Επίσης

η ολομέλεια της Βουλής με 222 ψήφους υπέρ , έναντι 13ων κατά και 3 παρών αποφάσισε να άρει την ασυλία των Ηλία Παναγιώταρου, Κώστα Μπαρμπαρούση και Στάθη Μπούκουρα για την υπόθεση που αφορά τους πυροβολισμούς που είχαν ρίξει κατά τη κηδεία του Νίκου Ντερτιλή.

Νωρίτερα ο προφυλακισμένος βουλευτής, επικαλέστηκε έναν υποτιθέμενο διάλογο μεταξύ ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα - ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά - και ενός δικαστικού, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο να πει «στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια», εννοώντας τον κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο, «τους τρεις που θα πάνε να φυλακίσουν τη Χρυσή Αυγή».

Εν τω μεταξύ, να παραμείνουν στη φυλακή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την αποφυλάκιση του Ευστάθιου Μπούκουρα με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Τον τελικό λόγο έχει πάντως το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα