Αρχίζουν οι ... μάχες

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίρνουν θέση «μάχης» την Πέμπτη στις 22:00, στο ΣΕΦ στην έναρξη της αναζήτησης του τροπαίου της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Δεν προλαβαίνει ο Στράτος Περπέρογλου, γνωστές οι απουσίες για τους «ερυθρολεύκους».Έπειτα από 31 αναμετρήσεις, η ώρα των τελικών έφτασε για τους δύο «αιωνίους». Ο Ολυμπιακός έκανε τη διαδρομή
χωρίς βαθμολογικές απώλειες, ενώ ο Παναθηναϊκός με δύο ήττες, αμφότερες από τους «ερυθρόλευκους», που τον έφεραν να υπερασπίζεται τον περσινό τίτλο του με μειονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες δεν έχουν ανέβει στο θρόνο από το 1997, τη στιγμή που έκτοτε οι «πράσινοι» μετρούν 12 κατακτήσεις, τις δύο μέσα στο ΣΕΦ, απ' όπου αρχίζει η φετινή διεκδίκηση των σκήπτρων. Λόγοι αρκετοί και για τους δύο να φτάσουν μέχρι την απονομή.
Χαρακτηριστικό της σειράς των τελικών μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι η ισχύς της έδρας, αφού έξι φορές ο πρωταθλητής κρίθηκε στο πέμπτο ματς, τρεις φορές έγιναν τέσσερα ματς, ενώ μόνο μία φορά την περίοδο 2005-2006 ο Παναθηναϊκός επικράτησε με «sweep», δηλαδή με τρεις συνεχόμενες νίκες.Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς οι απουσίες είναι γνωστές, οι Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλος είναι τραυματίες ενώ ο Νίλσεν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. Από την άλλη, όμως, έχει σε σαφώς καλύτερη κατάσταση τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις με το «τριφύλλι» έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη.Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από την πλευρά του, δεν αναμένεται να έχει ετοιμοπόλεμο τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος τη Δευτέρα γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά δεν ήταν τόσο τυχερός στην ατυχία του ώστε όπως όλα δείχνουν, να προλάβει το αποψινό τζάμπολ.
Όσον αφορά το 3-0 το οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε φέτος επί του Παναθηναϊκού, οι δυο προπονητές, δήλωσαν:
Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αυτό το 3-0 για μένα, δεν σημαίνει τίποτα. Στο πρώτο ματς, κερδίσαμε με κάποια κόλπα στα τελευταία λεπτά. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κερδίσει. Στο τρίτο έγιναν όλα την τελευταία στιγμή. Ξέρω ότι στους τελικούς παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Με τον Ζοτς είμαστε οικογένεια. Δεν υπάρχει εγωισμός».
Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: «Όλα τα παιχνίδια που παίξαμε φέτος κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Το πιο σημαντικό είναι ότι το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο ΣΕΦ. Ξέρουμε πως αν θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές, θα πρέπει να το κερδίσουμε. Το παιχνίδι είναι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και όχι Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς. Έχουμε δύο ομάδες στο επίπεδο που όλοι βλέπετε και όλες οι άλλες παίζουν σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα ήθελα να έχουμε περισσότερο ανταγωνισμό. Είναι πάντως πολύ καλό το ότι στα τρία ματς έως τώρα δεν είχαμε κρούσματα βίας. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».2010-11 ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (31-0) vs. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (29-2)11,2 Μπουρούσης ΠΟΝΤΟΙ Περπέρογλου 10,1
6,5 Μπουρούσης ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Φώτσης 4,3
5,3 Σπανούλης ΑΣΙΣΤ Διαμαντίδης 4,4
1,6 Παπαλουκάς ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ Διαμαντίδης 1,2
2,3 Τεόντοσιτς ΛΑΘΗ Διαμαντίδης 1,81ος αγώνας: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 26/5 (22:00 ΝΕΤ)
2ος αγώνας: Παναθηναϊκός-Ολυ
Keywords
Τυχαία Θέματα