«Αποτροπιασμένη» δηλώνει η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» της για τη νέα σφαγή στη Συρία και ζήτησε εκ νέου την αποπομπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ υπογράμμισε την «ιδιαίτερη ευθύνη» της Ρωσίας.

«Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει τον σποτροπιασμό της για τη νέα σφαγή στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.«Υπάρχουν και πάλι πολλοί άνθρωποι, χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον 80, που σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και

παιδιά. Ορισμένοι δολοφονήθηκαν με κτηνώδη τρόπο, πρέπει να το πούμε αυτό», πρόσθεσε.

Λιγότερο από δυο εβδομάδες από τη σφαγή στη Χούλα, που προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, η αντιπολίτευση και μια μη κυβερνητική συριακή οργάνωση κατηγόρησαν τις πιστές στο καθεστώς ότι διέπραξαν νέα σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ της επαρχίας Χάμα στην κεντρική Συρία. Ωστόσο, το καθεστώς το διέψευσε.

«Κάθε ηγέτης που επιτρέπει τέτοιες ενέργειες στη χώρα του, έχει χάσει κάθε νομιμότητα. Είναι αδιανότητο να βρεθεί μια πολιτική λύση, να δοθεί ένα τέλος στις συγκρούσεις με τον Άσαντ στην εξουσία», τόνισε ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τον γερμανό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση καλεί εκ νέου τον 'Ασαντ «να αφήσει ελεύθερο το δρόμο για μια δημοκρατική μετάβαση και μια ειρηνική αλλαγή στη Συρία».

Ο Ζάιμπερτ επέμεινε τέλος στην «ιδιαίτερη ευθύνη» της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα