Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη

Με κύριο αντικείμενο τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατίθεται εντός της ημέρας και υπό το βάρος της απόσυρσης δύο τροπολογιών, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς τη συμμετοχή του Αντώνη Μανιτάκη λόγω ασθένειας. Εν τω μεταξύ, μετά το Πάσχα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

θα κατατεθεί εκ νέου η διάταξη για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων, μετά την άρνηση του Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει. Η απόσυρση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, γίνεται με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο της νέας διάταξης θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τυγχάνει και συνταγματολόγους έρχεται να καταργήσει αυτά που ο ίδιος δίδαξε στο πανεπιστήμιο».

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η απόσυρση άλλης διάταξη που προέβλεπε μείωση έως και 35% στις συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν εν τω μεταξύ για αύριο Παρασκευή οι συμβασιούχοι του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα