Απόρριψη αιτήματος για βραχιολάκι

Την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας που έχει εισαχθεί, εισηγείται ο ανακριτής.

Ο σχετικός νόμος ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.

Πριν από λίγες μέρες, ο Νίκος Ρωμανός

κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι. Ωστόσο επειδή ακόμη δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ , το Συμβούλιο των Φυλακών με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς, ζήτησε την γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, έκανε λόγο για επίδειξη ισχύος απο πλευράς του κράτους καθώς επίσης ότι ο γιος του είναι απολύτως συνεπής σε όσα συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο αφού έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο της σχολής του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισημαίνεται ότι το υπουργείο «σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος ώστε να προβεί σε οποιοδήποτε θεσμικό βήμα (ακόμα και νομοθετικά) κριθεί απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται και πρακτικά το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα