Αποκαλύψεις για τον ΕΟΠΠΥ

Με αποκαλύψεις για τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στον ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αποχωρήσει ο Γεράσιμος Βουδούρης από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού, αφού όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντικατασταθεί.

Σε μία χειμαρρώδη ομιλία του στην ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «ΕΟΠΥΥ: Από την κρίση στην Ανασυγκρότηση», ο Γεράσιμος Βουδούρης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και ονομαστικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

«Ό,τι ζω τον τελευταίο καιρό, θα σας το πω σε

λίγο που θα φύγω, αποκαλύπτοντας και όλα τα εμπιστευτικά έγγραφα που έχω στείλει από τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ακόμη δεν μπορώ να τα αποκαλύψω, διότι υπάρχει η αρχή της εμπιστευτικότητας».

Ο κ. Βουδούρης έριξε βολές εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. «Το μόνο που θα αναφέρω», είπε, «είναι ότι είχα πει εδώ και πολύ καιρό πως αυτή η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως εξελίσσεται, θα οδηγήσει σε έλλειμμα 2 δισ. ευρώ. Κι αυτό το λέω, διότι την αποκάλυψη αυτή έκανε προσφάτως ο κ. Σαλμάς, κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει πάντοτε αυτή η εμπιστευτικότητα ».

Ο κ. Βουδούρης άφησε επίσης αιχμές τόσο για τους αρμοδίους στη γενική γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και για ορισμένους υπαλλήλους του ΙΚΑ.

Για τους πρώτους, είπε ότι απέκρυψαν από την τρόικα μεγάλο μέρος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. «Λένε ότι ανακαλύφθηκε μισό δις. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ. Με ποιο δικαίωμα πήγαν από τη γενική γραμματεία και είπαν ότι τα χρέη του Ταμείου προς τους παρόχους είναι 700 εκατομμύρια ευρώ; Τόσα χρωστά μόνο στους φαρμακοποιούς», επισήμανε ο κ. Βουδούρης, και πρόσθεσε μιλώντας σε έντονο ύφος: «Όποιος θέλει να στήσει παιχνίδια για δημιουργήσει θέματα, έξω από εδώ».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, για να μπορέσει το Ταμείο να πάρει το 1,4 από τα 6 δισ. ευρώ (προορίζονται για την κάλυψη χρεών του κράτους) δεν πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Οι μόνες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχω είναι ολίγον τα φαρμακεία και οι γιατροί. Ποιος θα έχει την ευθύνη αν δεν δοθεί το 1,5 δισ. ευρώ; Έχουμε φθάσει στο τελευταίο σημείο. Δεν πάει άλλο», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα