Νέες αποκαλύψεις- σοκ για τον Λούμπιτς

Βαρύτατα ερωτήματα αντιμετωπίζει η Lufthansa μετά τις σημερινές αποκαλύψεις για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της θυγατρικής της, Germanwings ο οποίος φέρεται να έριξε συνειδητά το Airbus με τους 150 επιβαίνοντες στις γαλλικές Άλπεις. Από την έρευνα της κατοικίας του, προέκυψε ότι ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς είχε λάβει αναρρωτική άδεια αρκετών

ημερών, περιλαμβανομένης της ημέρας της αεροπορικής τραγωδίας, την οποία δεν χρησιμοποίησε, καθώς το σχετικό έγγραφο βρέθηκε σκισμένο στο σπίτι του. Επιπλέον, ο υπηρεσιακός φάκελος του Λούμπιτς περιλάμβανε ένδειξη τακτικού ιατρικού ελέγχου, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντύσελντορφ επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούσε τον 28χρονο.

H εφημερίδα Μπιλντ υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Λούμπιτς διέκοψε την αεροπορική του εκπαίδευση το 2008 ήταν το ότι χρειάστηκε να νοσηλευθεί για κατάθλιψη.

Το δε περιοδικό Focus αποκαλύπτει πως μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Λούμπιτς είχε παραδόξως αγοράσει δύο ολοκαίνουρια αυτοκίνητα μάρκας Audi, με σκοπό μάλιστα να δώσει το ένα στη σύντροφό του - που όμως του ζήτησε να χωρίσουν.

Εν τω μεταξύ, η Germanwings προσφέρει στους οικείους των θυμάτων “έως και 50.000 ευρώ ανά επιβάτη” για την κάλυψη των άμεσων εξόδων τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα. Αυτή η πρώτη βοήθεια, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις αποζημιώσεις που αναμένεται να δοθούν λόγω της ευθύνης της εταιρείας, δεν θα ζητηθεί να επιστραφεί σε καμία περίπτωση, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε πρώτη η βερολινέζικη εφημερίδα Tagesspiegel.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος τηςΕπιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων,Αθανάσιος Μπίνης, υπoγράμμισε ότιστατιστικά το 75% των αεροπορικώνατυχημάτων οφείλεται στον ανθρώπινοπαράγοντα και μόλις το 25% σε παράγοντεςόπως τα τεχνικά προβλήματα ή οι καιρικέςσυνθήκες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αρμόδιες επιτροπέςυποχρεούνται, μετά από τραγωδίες τέτοιουμεγέθους, να εκδίδουν συστάσεις ασφαλείαςστις εταιρίες αλλά και στις ΥπηρεσίεςΠολιτικής Αεροπορίας. Όπως είπε οκ. Μπίνης, ήδη έχουν ληφθεί αποφάσειςγια την αλλαγή ορισμένων κανονισμώνπου αφορούν στους ιατρικούς ελέγχουςτων χειριστών αλλά και στους τρόπουςπου κλειδώνει η καμπίνα του πιλοτηρίου,μετά την πρόσφατη τραγωδία με τοαεροσκάφος της Germanwings.

Keywords
Τυχαία Θέματα