«Αποδείχθηκαν αναληθή τα σενάρια»

Στις 9:00 σήμερα η νέα συνεδρίαση του Ecofin. Χθες το βράδυ, μιλώντας στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, στο πλαίσιο του δείπνου του Ecofin, στο Μουσείο Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Υποφέραμε ως λαός πολύ και εξακολουθούμε να υποφέρουμε, αλλά η οικονομία μας τώρα παίρνει μπροστά, η κοινωνία διατήρησε

τη συνοχή της, η δημοκρατία μας άντεξε όλες τις πιέσεις». «Ακούστηκαν καταστροφικά σενάρια αλλά αποδείχθηκαν αναληθή. Η αλληλεγγύη μας ήταν δυνατότερη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε στο κέντρο μιας κρίσης που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική, όχι μόνο για την χώρα, αλλά για την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός έκανε μακρά αναφορά στα ιστορικά μνημεία που περιβάλλουν το χώρο και επανέλαβε το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός άκουσε επαίνους από τον κ. Ντάισελμπλουμ, στο κλίμα των θετικών δηλώσεων που έκανε ο ίδιος το πρωί κατά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλγγκαντ Σόιμπλε, ο οποίος σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για ανάκαμψη της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα