Εντός της ημέρας οι συλλήψεις

Εντός της ημέρας αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, που κατηγορούνται για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι. Πρωτοβουλία αναμένεται να αναλάβει Συνήγορος του Πολίτη για τα φαινόμενα βίας στις φυλακές. Δεν είναι δυνατό να περιμένουμε να συμβεί το επόμενο αντίστοιχο περιστατικό, τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τον Τάκη Καμπύλη ο βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη για
θέματα ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλης Καρύδης.

Νέα ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας, σε βάρος του γενικού Διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας.

"Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας, λαμβάνουν την απάντηση τους από την ελληνική δικαιοσύνη και την πολιτεία". Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, στον απόηχο των οκτώ ενταλμάτων σύλληψηςι.

"Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατα παντός υπεύθυνου", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδάμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές εντοπίζουν ευθύνες και σε πρόσωπα απο το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας καθώς και στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα