Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Μεγάλη κακοκαιρία πλήττει τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική, η Πυροσβεστική δέχθηκε 32 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από το οδόστρωμα. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα, οι ισχυρές βροχές θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, καθώς θα επικρατήσουν βοριάδες.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ισχυρές. Χιόνια

θα πέσουν στα ορεινά. Στη Δυτική Μακεδονία γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στις ανατολικές θαλάσσιες περιοχές 8. Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια, δυτικοί, ΒΔ 7 με 8 μποφόρ.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές  και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια δυτικοί. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, κατά τόπους, θα είναι έντονα. Άνεμοι: νότιοι, ΝΔ 7 με 8 μποφόρ και από τα δυτικά το βράδυ, βόρειοι, ΒΔ. Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως και 23.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, κατά τόπους, θα είναι έντονα. Άνεμοι: στα βόρεια, ΒΑ 6 με 8 μποφόρ και στα νότια, νότιοι, ΝΔ. Θερμοκρασία: στα νότια από 18 έως 24 βαθμούς και στα βόρεια από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΔ 5 με 7 και σταδιακά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμοί Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με βροχές, κατά περιόδους στα ανατολικά του νομού, ισχυρές, με εξασθένηση τη νύχτα. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικά ισχυρές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά με βελτίωση το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.
Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις κατά
Keywords
Τυχαία Θέματα