Απελευθέρωση πουλιών στο Πόρτο Λάγος

Πουλιά που βρέθηκαν τραυματισμένα απελευθερώθηκαν, μετά την περίθαλψη τους από εθελοντικές οργανώσεις, στο βιότοπο του Πόρτο Λάγος, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργου Ούστογλου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, από το Σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας, ενώ
στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τη διαδικασία ενημερώθηκαν και μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση.

«Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση απαιτεί ενεργοποίηση όλων και κυρίως της νέας γενιάς», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης για να προσθέσει ότι «η περιφέρειά μας διαθέτει ένα μοναδικό προστατευόμενο από διεθνείς συνθήκες οικοσύστημα, η αξιοποίηση του οποίου μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πλούτο για τον τόπο μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα