«Απευθείας συνομιλίες» για Ουκρανία

Να ξεκινήσουν «απευθείας συνομιλίες» μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, ώστε να βρεθεί μια λύση στην ουκρανική κρίση ζήτησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι. Νωρίτερα, συνομιλίες για την ουκρανική κρίση είχαν ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, της Ρωσίας,

Σεργκέι Λαβρόφ, της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

Εξάλλου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Βρετανίας συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκλιμάκωση της έντασης να πραγματοποιηθούν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, ενώ ζήτησαν και την άμεση αποστολή διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία συμφώνησαν ότι άμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διευκόλυνση αν αυτή χρειαστεί μελών της διεθνούς κοινότητας, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως διεθνείς παρατηρητές στην Ουκρανία, κυρίως στα ανατολικά και την Κριμαία» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα