Προς θετικό αποτέλεσμα οι συζητήσεις με τρόικα

«Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Βενιζέλος

αναφερόμενος στα θέματα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που παραμένουν ανοιχτά έκανε λόγο για εκκρεμότητες ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτά που έχουν ήδη γίνει και επεσήμανε ότι θα βρεθούν και σε αυτά λογικές λύσεις που θα είναι προς όφελος των πολιτών.

Για το θέμα των τραπεζών, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απόσταση με τους δανειστές και τόνισε οτι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών μπορεί να μετατεθεί και να επανεξεταστεί μετά και την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών στρες τεστ το φθινόπωρο.

Προσπαθόύμε μέχρι το Σάββατο το βράδυ να φθάσουμε αν όχι σε τελική σύμφωνία, τουλάχιστον σε μια καλή έκθεση προόδου που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,

Σε λίγη ώρα πάντως η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα, στο Υπουργείο Οικονομικών, για ομαδικές απολύσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα