«Απαραίτητες οι βραβεύσεις»

Στον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό για το σύνολο του έργου του θα απονεμηθεί απόψε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων.

Τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία για το 2012 απονέμονται στις 7.30μμ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού κι Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα.

«Οι βραβεύσεις είναι απαραίτητες, γιατί παρέχουν κυρίως ηθική τόνωση στους τιμώμενους», επεσήμανε ο Θανάσης Βαλτινός, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα
9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου.

Ο κ. Βαλτινός τόνισε ότι «οι θεσμοί των βραβείων είναι σημαντικοί», ενώ όπως είπε «το κύρος τους εξαρτάται από τους ανθρώπους που απαρτίζουν τις επιτροπές, αλλά και από την σοβαρότητα της πολιτείας, που βρίσκεται από πίσω».

Όπως είπε ο συγγραφέας, αν ήταν να προτείνει κάτι σχετικά με την πολιτική για το βιβλίο, αυτό θα ήταν η πολιτεία να επιμεληθεί τον χώρο του βιβλίου, αλλά και της τέχνης γενικότερα, τοποθετώντας τους κατάλληλους ανθρώπους στα σωστά πόστα, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι γελοίο το φαινόμενο άνθρωποι, που ομολογούν οι ίδιοι ότι δεν γνωρίζουν και δεν είναι οι κατάλληλοι για την θέση που έχουν τοποθετηθεί, να αποφασίζουν για σημαντικά και ζωτικά ζητήματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα