Απάντηση Μαξίμου στο δημοσίευμα περί χρεοκοπίας

«Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας σε άρθρο των Financial Times, που κάνει λόγο για προετοιμασία της Ελλάδας για χρεοκοπία,

σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου», καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου.Προηγουμένως το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για τα οποία έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild». Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η καλύτερη απάντηση στα νέα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είναι η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, προσθέτοντας ότι «το επόμενο πιθανό βήμα θα πραγματοποιηθεί στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα