Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση στην Ε.Ε

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που για να είναι στέρεο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Την

ανάγκη μιας «ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αλλιώς», πρόσθεσε, «ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν».


Με αφορμή τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ , ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι στην ΕΕ «υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα».


Επεσήμανε οτι «αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητες, οι αβεβαιότητες δημιουργούν αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές, το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμίες στις χώρες να ανακάμψουν ευκολότερα». «Αυτές οι αδυναμίες», συμπλήρωσε, «πολλές φορές οδηγούν και σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα