Αντίστροφη μέτρηση για τα προαπαιτούμενα

Σε αγώνα ταχύτητας επιδίδεται η κυβέρνηση για να προλάβει τις προθεσμίες υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνοδεύουν τις δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου, μεταξύ άλλων η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, για το οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα ώστε να πέσει από το 19% στο 17,5% και όχι στο 15% που προβλέπει η προ διετίας συμφωνία με την τρόικα. Την ίδια ώρα,

τρόπους αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν κλάδους εργαζόμενων, αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η δικαίωση όλων των κλάδων των ειδικών μισθολογίων του δημόσιου μπορεί να προκαλέσει δημοσιονομικό κενό άνω του 1 δισ. το οποίο πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, να ενταχθούν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών λειτουργών, ζητούν πέντε βουλευτές της ΝΔ προκειμένου όπως αναφέρουν να μπορέσουν να την υπερψηφίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα